ΕΛΛΑΔΑ

Το ψυχογράφημα του «δράκου» της Πάρου

Το ψυχογράφημα του «δράκου» της Πάρου

Δεν έχει κάποια ψυχιατρική αρρώστια, ωστόσο πρόκειται για διαταραγμένη προσωπικότητα, πολύ επικίνδυνη, αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις του μετά το έγκλημα.

Το γεγονός ότι ο 21χρονος (ή 19χρονος) Αλί από το Πακιστάν, αφού πραγματοποίησε το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, προχώρησε στη συνέχεια σε μεθοδικές κινήσεις για να εξαφανίσει τα ίχνη του, είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι είχε σώας τας φρένας, αλλά και ότι την ίδια ώρα πάσχει από διαταραχή προσωπικότητας.

Ο Πακιστανός, δηλαδή, που με μια πέτρα 5 κιλών σχεδόν έλιωσε το πρόσωπο της 15χρονης στην Πάρο, δεν πάσχει από κάποια ψυχιατρική αρρώστια την οποίαν θα μπορούσαν να επικαλεστούν και οι δικηγόροι του για να βρουν ελαφρυντικά. Αντιθέτως, πρόκειται για άτομο ψυχοπαθητικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 1% του πληθυσμού είναι ψυχοπαθητικό, αλλά αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι τόσο επικίνδυνη που οδηγεί σε τόσες αποτρόπαιες πράξεις, ώστε το 25% των φυλακισμένων (δεδομένα ΗΠΑ) να είναι επίσης ψυχοπαθητικοί!

Προσοχή: ψυχοπαθητικός δεν σημαίνει ψυχοπαθής. Οι δύο όροι συχνά μπερδεύονται. Ο πρώτος όρος αφορά ένα άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα που έχει πολλά από τα στοιχεία που αντιμετωπίσαμε στην περίπτωση του 21χρονου Πακιστανού. Ο δεύτερος όρος αφορά στους ψυχικά άρρωστος. Ο Αλί δεν είναι ψυχικά άρρωστος.

Η όλη του συμπεριφορά, από το λόγο που διέπραξε το έγκλημα (δεν είχε σεξουαλικά κίνητρα, αλλά απλά... εκνευρίστηκε που δεν έγινε το δικό του, δηλαδή που η 15χρονη δεν του έδωσε αμέσως το κινητό της) μέχρι το σύνολο των κινήσεών του μετά, δείχνουν ένα άτομο ψυχοπαθητικό.

Τα άτομα αυτά μπορούν να κάνουν ακόμη και τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα αλλά να μην τα μετανιώσουν. Ελάχιστα ενδιαφέρονται για τι θα πει η κοινή γνώμη –τους αρκεί που έχουν μια δικαιολογία για την πράξη του στο δικό τους μυαλό. Είναι δύσκολο για κάποιον να παραδεχτεί μια δολοφονία, ή ένα βιασμό αλλά για τους ψυχοπαθητικούς τύπους είναι απλά μια τυπική διαδικασία. Περιγράφουν μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια και κυνικά την πράξη τους, όπως έκανε ο 21χρονος Πακιστανός.

Οι μεθοδικές του κινήσεις, εξ άλλου, να καλύψει τα ίχνη του και να προλάβει να φύγει από την Πάρο και πιθανότατα και από την χώρα πριν τον συλλάβει η Αστυνομία, αποδεικνύουν ότι το μυαλό του όχι μόνο λειτουργούσε μια χαρά, αλλά και «έκοβε» κιόλας, ώστε να κάνει όλα όσα έπρεπε για να κρυφτεί.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία ΣΟΚ! «Τη χτύπαγα στα βράχια επειδή αντιστεκόταν»

Στις φυλακές Αυλώνα ο «δράκος» της Πάρου

Οικογένεια 15χρονης: Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες!