ΕΛΛΑΔΑ

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών γύρω από την Πάρο

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών γύρω από την Πάρο

Το κινητό τηλέφωνο που έπεσε από τον δράστη μετά τη συμπλοκή του με τον 53χρονο ταξιτζή τον οποίο στη συνέχεια εκτέλεσε εν ψυχρώ, πυροβολώντας τον 4 φορές, όπως επίσης ένα καπέλο και ένα μαντήλι, οδηγήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα για περαιτέρω εξέταση.

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ειδικά το κινητό τηλέφωνο αποδείχτηκε υπερπολύτιμο εύρημα για τις Αρχές, μέσω του οποίου προσπαθούν πλέον να εντοπίσουν (ηλεκτρονικά και μέσω κεραιών) κάποιες «επαφές» που υπήρχαν καταχωρημένες σε αυτό και θεωρούνται πιθανοί ύποπτοι και συνεργοί, ενώ θα αρθεί και το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών για να ελεγχθούν όλες οι συνομιλίες των προηγούμενων ημερών που έγιναν από αυτό το τηλέφωνο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και το υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της τράπεζας που έχει καταγράψει με σαφήνεια τον σωματότυπο των δραστών, πριν εκείνοι στρέψουν σε άλλη κατεύθυνση τις κάμερες. Εξίσου σημαντικό για να μπορέσουν να καταλήξουν οι έρευνες της Αστυνομίας κάπου, είναι το γεγονός ότι έχουν στα χέρια τους από το 2010 έναν Αλβανό ληστή που είχε συλληφθεί στην ληστεία των praktiker στην Λ. Βουλιαγμένης, απ’ όπου ο δράστης που κατάφερε και διέφυγε, κατάφερε να ξεφύγει αφαιρώντας ένα αυτοκίνητο από έναν πελάτη του καταστήματος, που είναι ακριβώς αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν για την ληστεία οι δράστες στην Πάρο.

Παράλληλα, ερευνάται και η περίπτωση δύο συγγενών Αλβανών που είχαν συλληφθεί για άλλες παρόμοιες ληστείες στην Πάρο πέρυσι, μήπως τους ανοίξει άλλους δρόμους στην έρευνα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι από την εξέταση αυτής της περίπτωσης, καθώς ειδικά αυτοί οι συλληφθέντες ζούσαν στην Πάρο 7 χρόνια, ενώ για τους δράστες δεν υπάρχει η ίδια εκτίμηση.

Πάντως, όλο και ενισχύεται το ενδεχόμενο να μην έχουν εγκαταλείψει το νησί οι δράστες, πεποίθηση που φαίνεται να επιβεβαιώνει και η κατάθεση ενός ψαρά που βρισκόταν στην κοντινότερη ακτή απο το σημείο που εγκαταλήφθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο και ουδέποτε αντιλήφθηκε σε αυτό το χρονικό διάστημα να έρχεται ή να φεύγει σκάφος απο το νησί, ενώ συνεχείς είναι οι προσαγωγές υπόπτων στο Τμήμα για περαιτέρω ανάκριση. Το ενδέχομενο έγκαιρης φυγής τους δεν έχει εντελώς εγκαταληφθεί, αλλά διατηρείται ως αποδυναμωμένο σενάριο.

Μεταξύ άλλων ερευνώνται και οι λίστες επιβατών των πλοίων της γραμμής που αποβίβασαν κόσμο τις τελευταίες ημέρες πριν την ληστεία στο νησί, μήπως υπάρχει κάποιο όνομα που μπορεί να ταυτοποιηθεί από τη λίστα επαφών του κινητού τηλεφώνου ενός εκ των δραστών, που όπως προαναφέραμε βρίσκεται στην κατοχή της Αστυνομίας, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο να χρησιμοποιήθηκαν αληθινά στοιχεία. Αυτό που εξετάζεται σαν κύριο σενάριο, είναι να βρίσκονται ακόμα στο νησί οι δράστες, ίσως σε κάποιο κρυσφήγετο και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μέχρι να ατονίσουν οι έρευνες. Αυτός είναι και ένας λόγος όχι μόνο δεν έχουν ατονίσει οι έλεγχοι της Αστυνομίας και του Λιμενικού, αλλά αντιθέτως εντείνονται κάθε ημέρα που περνάει.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο ταξιτζή της Πάρου

Ληστεία Πάρος: Σφίγγει ο κλοιός για τους κακοποιούς

Δημήτρης Μίχας: Ποιος ήταν ο ταξιτζής που δολοφόνησαν στην Πάρο