ΕΛΛΑΔΑ

Ο ληστής της Πάρου σχεδίαζε «χτύπημα» στην Εθνική τράπεζα Λαμίας

Ο ληστής της Πάρου σχεδίαζε «χτύπημα» στην Εθνική τράπεζα Λαμίας

Σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Λαμία για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του 29χρονου δράστη της αιματηρής ληστείας στην Πάρο, Τάσου Θεοφίλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων υπογράμμισε πως ο δράστης είχε μεταβεί στις 16 Αυγούστου με τρένο του ΟΣΕ στη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα.

Εκεί κατά τη διαμονή του παρακολουθούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα για να μην κινήσει υποψίες, ο Τάσος Θεοφίλου είχε προσαρμόσει βιντεοκάμερα στη σέλα ποδηλάτου, προκειμένου να καταγράφει ανενόχλητος τις κινήσεις έξω από την τράπεζα και τους γύρω δρόμους.

Η αστυνομία έδωσε τις πληροφορίες στη δημοσιότητα, ζητώντας τη συνδρομή πολιτών και από τη Λαμία, σε περίπτωση που είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις το συγκεκριμένο διάστημα.

Το υλικό βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών τις αστυνομίας και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο δράστης και οι συνεργάτες του ετοίμαζαν και νέο χτύπημα σε τράπεζα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης δεν είχε μόνιμο τόπο διαμονής το τελευταίο διάστημα. Σπάνια επισκέπτονταν το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, ενώ όταν επισκέπτονταν την Αθήνα, διέμενε σε διάφορα ξενοδοχεία σε Μοναστηράκι και άλλες περιοχές του κέντρου.

Έρευνες σε Λαμία, Καρπενήσι και Θεσσαλονίκη

Η έρευνα επεκτείνεται μέχρι και το Καρπενήσι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί οτιδήποτε.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει στοιχεία για την ταυτότητα των συνεργών του 29χρονου. Για αυτόν τον λόγο επανεξετάζεται ο τρόπος άφιξης και αναχώρησης του Θεοφίλου με το πλοίο της γραμμής από την Πάρο, οι κλήσεις των τηλεφώνων του και άλλα δεδομένα.

Με βάση αυτούς τους φακέλους η ΕΛΑΣ διερευνά άτομα, για τα οποία έχουν ήδη υπάρξει στοιχεία ότι είχαν συμπληρωματικό ρόλο στην δράση της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".

Προχωρούν ακόμη σε αναλύσεις κλήσεων του τηλεφώνου του Τάσου Θεοφίλου, προκειμένου να εντοπισθεί με ποιους συνομιλούσε πριν και κυρίως μετά την ληστεία της Πάρου, ενώ έρευνα γίνεται και για άλλους αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη.

Προθεσμία για τον Θεοφίλου

Προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή αλλά και να παρασταθεί με δικηγόρο ζήτησε και πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σωρεία κακουργημάτων για την αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου.

Νωρίτερα είχε αναβληθεί η δίκη του από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείου για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά την επιχείρηση σύλληψής του στον Κεραμεικό.

Η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ιδίου επειδή δεν έχει δικηγόρο.