ΕΛΛΑΔΑ

Ο δικηγόρος του Θεοφίλου αμφισβητεί τον τρόπο λήψης DNA

Ο δικηγόρος του Θεοφίλου αμφισβητεί τον τρόπο λήψης DNA

Νέα προθεσμία για αύριο το πρωί ζήτησε και έλαβε από τον 10ο τακτικό ανακριτή ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου ο οποίος κατηγορείται για τη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα.

Εξερχόμενος από τον τακτικό ανακριτή, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Σπύρος Φυτράκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης γενετικού υλικού DNA από το οποίο προκύπτει η ενοχή του δράστη. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ένα δικονομικό πρόβλημα, καθώς ο Θεοφίλου κατηγορείται δύο φορές για το ίδιο αδίκημα και υποστήριξε ότι κανονικά η υπόθεση που αφορά στη ληστεία της Πάρου θα έπρεπε να βρίσκεται στη Σύρο και όχι στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή ο κατηγορούμενος βρίσκεται στο Αυτόφωρο προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της Αρχής στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης του στο Μοναστηράκι.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εφέτη ειδικό ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας. Ο κατηγορούμενος που κατηγορείται εκτός από την αιματηρή ληστεία για ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί επίσης αύριο.

Διαβάστε επίσης: Στοιχεία – φωτιά για Θεοφίλου και «Πυρήνες της Φωτιάς»

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του Θεοφίλου στη Λαμία

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Αναστάσιος Θεοφίλου