ΕΛΛΑΔΑ

Ψάχνουν την κεντρική γιάφκα στην Αττική

Ψάχνουν την κεντρική γιάφκα στην Αττική

Το προφίλ των συνεργατών του Τάσου Θεοφίλου προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των στοιχείων που συνδέουν τον 29χρονο θεολόγο με τη φονική ληστεία στην Πάρο, αλλά και με τις οργανώσεις της νέας γενιάς τρομοκρατίας δυσκολεύουν όσο οι μέρες περνούν, ύστερα από τη διαπίστωση των Αρχών για περιορισμένα ευρήματα στο «οίκημα ασφαλείας» της Λαμίας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχουν συλλεγεί από τις μαρτυρίες πολιτών που έχουν επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική οδηγούν τις Αρχές σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και πρόσωπα που βρίσκονταν σε επαφή με τον Θεοφίλου και πιθανότατα έχουν σχέση με τη δράση του.

Όπως αναφέρει το Έθνος, πρόκειται για νεαρούς ηλικίας 25 έως και 30 ετών, που προέρχονται αμιγώς από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ανήκαν το 2010 στον «βοηθητικό» πυρήνα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και τώρα έχουν αναλάβει δράση, βγαίνοντας «μπροστά».

Στους τρεις ή τέσσερις νεαρούς που επικεντρώνονται οι αστυνομικοί, προστίθεται και μία γυναίκα περίπου 30 ετών, η οποία είχε θεαθεί επίσης σε ρόλο αντιπαρακολούθησης στο Αγρίνιο και αλλού κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2010.

Δεν αποκλείεται οι εν λόγω να έχουν στο παρελθόν συλληφθεί για άλλες, άσχετες υποθέσεις, σε πορείες ή αλλού.

Για τον λόγο αυτό, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία. Πάντως, από τον έλεγχο των ειδικών, τα άτομα του αναρχικού χώρου με τα οποία επικοινώνησε ο Θεοφίλου πριν συλληφθεί δεν φαίνεται να έχουν σχέση με την ύποπτη δράση του.

Με βάση τα τηλεφωνήματα που έχουν λάβει οι ειδικοί, αλλά και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα δεδομένα της μέχρι τώρα έρευνας από την Πάρο και αλλού, η Αντιτρομοκρατική προσανατολίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές που θα μπορούσε να βρίσκεται το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Δεν αποκλείεται, λένε, κρησφύγετα να βρίσκονται και εντός του νομού Αττικής, ακόμη και στο κέντρο, όπως άλλωστε συχνά έχει διαπιστωθεί κατά την εξάρθρωση ομάδων «αντάρτικου πόλεων».

Στο αποστειρωμένο διαμέρισμα της Λαμίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα πρώτες ενδείξεις, είναι και αυτά «καθαρά», όπως άλλωστε και η γκαρσονιέρα του Θεοφίλου.

Ωστόσο, οι δύο αυτές συσκευές βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων, προκειμένου να ανακληθούν όλα τα δεδομένα από την πρώτη μέρα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Θεοφίλου και τους συνεργούς του.

Σήμερα η απολογία του Θεοφίλου

Για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο αλλά και για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» απολογείται σήμερα ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος καταδικάστηκε χτες σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή αναστολή, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής στο πλαίσιο της σύλληψής του στο Μοναστηράκι.