ΕΛΛΑΔΑ

Μεταθέτουν τον αστυνόμο της Ύδρας

Μεταθέτουν τον αστυνόμο της Ύδρας

Μία απίστευτη και πέρα από κάθε προσδοκία εξέλιξη είχαμε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ύδρα, που έρχεται ως συνέχεια των απαράδεκτων επεισοδίων της προηγούμενης εβδομάδας.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προφανώς με άνωθεν εντολή, διατάσσει την απομάκρυνση του Διοικητή του τοπικού αστυνομικού τμήματος, Aστυνόμου Β ,κ.Γεώργιου Ζώτου.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια ουσιαστικά δικαιώνει την ανομία και τους υπερασπιστές της φοροδιαφυγής και των ακραίων συμπεριφορών. Αυτοί που πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα της Ύδρας την περασμένη εβδομάδα, έκοψαν το φως και το νερό, έριξαν καπνογόνα, βιαιοπράγησαν εναντίον του πληρώματος του ιπταμένου δελφινιού και διέσυραν την εικόνα της χώρας, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν σύμμαχο τη Δημοτική Αρχή αλλά και τοπικούς παράγοντες στους οποίους, γενικώς, δεν αρέσουν οι έλεγχοι για πολλά ανοιχτά ζητήματα στο νησί.

Την προηγούμενη μάλιστα εβδομάδα, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Κοτρώνης επιτέθηκε φραστικά στον Αστυνόμο, παρουσία κόσμου στην παραλία της Ύδρας.

Η παρέμβαση που οδήγησε στη μετάθεση με συνοπτικές διαδικασίες, του αστυνομικού λέγεται ότι προήλθε, όσο και αν αυτό ακούγεται απίστευτο, από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, πράγμα απίθανο, γιατί δεν είχε γίνει πριν η συγκεκριμένη υπηρεσιακή μεταβολή και επιλέχθηκε, προκλητικά, το συγκεκριμένο timing, μία μόλις εβδομάδα μετά τα επεισόδια;

Ίσως αν ο Αστυνόμος άφηνε τους «αγανακτισμένους πολίτες» να πετάξουν στη θάλασσα τους άνδρες του ΣΔΟΕ και εκτελούσε πειθήνια τις εντολές του τοπικού συστήματος να ήταν σήμερα στη θέση του.

Απομένει να δούμε τι λέει για αυτή την εξέλιξη η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου που πριν από λίγες ημέρες εξέπεμψε μήνυμα προάσπισης της νομιμότητας. Γιατί το μήνυμα που εκπέμπεται σήμερα, με την απομάκρυνση του Αστυνόμου, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Τα επεισόδια της Ύδρας και οι «ουρές» τους

Σ. Κεδίκογλου: «Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή»

Πρωτοσέλιδο στο Spiegel τα επεισόδια στην Ύδρα