ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην υπουργοί καταθέτουν στον Εισαγγελέα

Πρώην υπουργοί καταθέτουν στον Εισαγγελέα

Το Newsbomb επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά. Εδώ και τόσο καιρό γραφούμε πως η υπόθεση ίσως καταλήξει σε εξεταστική επιτροπή και όπως φαίνεται δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα κλιθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, πέντε πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και πρώην υπουργοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης είχε δηλώσει στους NY TIMES ότι είχε ενημερώσει πως το οικονομικό πρόγραμμα της τρόικας για την Ελλάδα «δεν βγαίνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναγκαιότητα της κλήσης των νέων μαρτύρων προέκυψε μετά την πεντάωρη κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη την περασμένη εβδομάδα στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς και από έγγραφα της δικογραφίας.

Η εξέταση των προσώπων αυτών κρίνεται καθοριστική, καθώς μετά και από τη δική τους μαρτυρία, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, αφού αποτιμήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας θα αποφασίσουν αν θα διαβιβάσουν τον φάκελο στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ρουμελιώτης έχει δηλώσει δημόσια ότι ανάμεσα σε όσους είχε ενημερώσει για την πιθανή αποτυχία του προγράμματος ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Κατάθεση «φωτιά» για τον Παπανδρέου

Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου