ΕΛΛΑΔΑ

Μορφή επιδημίας τα... πειραγμένα ταξίμετρα

Μορφή επιδημίας τα... πειραγμένα ταξίμετρα

«Πειραγμένα» ταξίμετρα από οδηγούς ταξί και μη έκδοση αποδείξεων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στους δρόμους της Αθήνας, όπως αποδεικνύουν οι έλεγχοι της Τροχαίας.

Μόνο μέσα σε 14 μέρες η αστυνομία σε 5 επιχειρήσεις που πραγματοποίησε συνέλαβε 15 οδηγούς ταξί που είχαν επέμβει στα ταξίμετρα και έκλεβαν τους πελάτες ζητώντας περισσότερα χρήματα. Επίσης, ίδια κατάσταση και στις αποδείξεις αφού ελάχιστοι έδιναν στους πελάτες. Φυσικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αεροδόμιο με θύματα τους τουρίστες.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι οδηγοί των ταξί είανι υψηλής τεχνολογίας. Ακόμη και με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου επεμβαίνουν στο ταξίμετρο, το οποίο ξαφνικά αρχίζει να χρεώνει διπλάσιο ή και τριπλάσιο από το κανονικό ποσό. Σε άλλες περιπτώσεις μπλοκάρουν την εκδοσή αποδείξεων και έτσι προφασιζόμενοι τεχνικό πρόβλημα δεν τις εκδίδουν.

Όμως, η νομοθεσία δεν αποτρέπει τους επιτήδιους αφού πολλοί από αυτούς που συλλαμβάνονται, όπως έχει παρατηρηθεί, συνεχίζουν να εξαπατούν τον κόσμο πειράζοντας τα ταξίμετρα, καθώς για όσους συλλαμβάνονται να κλέβουν στην ταρίφα για πρώτη φορά προβλέπεται αφαίρεση της άδειας μόνο για 15 ημέρες.