ΕΛΛΑΔΑ

«Λουκέτο» στην Ιατρική Αθηνών μέχρι την Πέμπτη

«Λουκέτο» στην Ιατρική Αθηνών μέχρι την Πέμπτη

Τετραήμερη απεργία στην Ιατρική Σχολή Αθηνών αποφάσισε το Δ.Σ. της Σχολής.

Η απεργία, που θα διαρκέσει από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, οφείλεται στις αναγγελλόμενες μειώσεις στο μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών.

Την Τετάρτη, θα διεξαχθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιατρικής Σχολής, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε έκτακτη συνεδρίαση του την Παρασκευή 7/9/2012 συζήτησε τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνάντησης του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ με τον Υπουργό Οικονομικών καθηγητή κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ, θεωρεί ότι οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν για το ειδικό μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών είναι απαράδεκτες και πέραν κάθε λογικής, καθώς αμειβόμαστε με το μοναδικό Ειδικό Μισθολόγιο Δημόσιων Λειτουργών, στο οποίο δεν υπήρξε καμία αύξηση από το 2004, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα Ειδικά Μισθολόγια για τα οποία την περίοδο 2006 - 2009 δόθηκαν αυξήσεις από 35 - 100%.

"Έχουμε υποστηρίξει και υποστηρίζουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό, την εκλογίκευση και τη συνολική αναδιάρθρωση του κράτους με διαδικασίες αξιοκρατίας, αξιολόγησης, διαφάνειας και ουσιαστικής κοινωνικής λογοδοσίας. Δε συμφωνούμε όμως με τις σπασμωδικές οριζόντιες περικοπές χωρίς συγκεκριμένες μελέτες, σαφή κριτήρια και χωρίς τη στοιχειώδη αίσθηση του δικαίου.

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δεν αντέχουν άλλες οριζόντιες περικοπές για να συνεχίσουν να προσφέρουν το πολύτιμο έργο τους -έργο ιδιαίτερα απαραίτητο και για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επιπλέον, είναι και θέμα αρχής να αποφασίσει η ελληνική πολιτεία πως θα ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της. Είναι οι προτεραιότητες της τέτοιες ώστε να τοποθετεί τόσο χαμηλά στην ιεραρχία αξιών της τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, στους οποίους έχει αναθέσει την εκπαίδευση στο ανώτατο επίπεδο των νεών πολιτών της χώρας, αλλά και τον κύριο όγκο της ερευνητικής προσπάθειας της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, που είναι ο βασικότερος μοχλός για να πετύχουμε την ανάπτυξη;" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πανεπιστημιακοί.