ΕΛΛΑΔΑ

Καθηλωμένα περιπολικά λόγω έλλειψης καυσίμων

Καθηλωμένα περιπολικά λόγω έλλειψης καυσίμων

Την ώρα που εγκληματικότητα «χτυπάει κόκκινο», την εποχή που θρασύτατοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια πολιτών ληστεύοντας και σκοτώνοντας αθώους πολίτες, η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει αδύναμη λόγω της κρίσης να δώσει λύση.

Ακινητοποιημένα περιπολικά και μοτοσικλέτες λόγω βενζίνης, περικοπές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, εξοπλισμός πληρωμένος από τους ίδιους και λιγότεροι αστυνομικοί στις κατά τόπους διευθύνσεις είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν η υπηρεσία δεν μας δώσει τα απαραίτητα. Παίζουμε καθημερινά τη ζωή μας κορόνα γράμματα και δεν έχουμε καν το βασικό εξοπλισμό», δηλώνει στο newsbomb.gr αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Η υπηρεσία δεν μας έδωσε καν αλεξίσφαιρό γιλέκο, πήγαμε και το αγοράσαμε από την τσέπη μας, όπως και πολλά άλλα απαραίτητα για την προστασία μας», σημειώνει ο ειδικός φρουρός αποκαλύπτοντας την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα.

Οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που έχει βάλει η κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να μπει μαχαίρι και στην ελληνική αστυνομία. Από τις αρχές του 2011 καταργήθηκε η Διεύθυνση του Ελεγκτηρίου Δαπανών, του οποίου οι σχετικές αρμοδιότητες έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως καταγγέλλουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων με αυτή τη αλλαγή παρατηρήθηκαν γραφειοκρατικά κενά, ελλείψεις στις δαπάνες, ενώ αργούν να έρθουν τα κονδύλια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, περιπολικά και μηχανές χωρίς βενζίνη, και κατά τόπους αστυνομικά τμήματα να… «ζητιανεύουν» από τους δήμους για να μπορέσουν να βγουν περιπολία και να προστατεύσουν την κάθε περιοχή.

Σε αρκετούς νομούς αρκετά περιπολικά έχουν καθηλωθεί, καθώς δεν είναι δυνατόν να μεταβούν ούτε σε συνεργεία λόγω έλλειψης χρημάτων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Α.Δ. Χαλκιδικής, όπου σύμφωνα με την ΠΟΑΣΥ (επικαλείται έγγραφο της Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής με αριθμ. 200/11/17 από 14-09-2012) τα οχήματα της Υπηρεσίας «ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο», επειδή, όπως καταγγέλλουν, «το πρατήριό μας στέρεψε από 11-9-2012». «Από εδώ και στο εξής», προστίθεται στο ίδιο έγγραφο, «οι πολίτες που ζητούν τη συνδρομή μας περιμένουν στο ακουστικό τους. Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στην περιοχή μας βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες».

Τέλος η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει «ότι δεν θα επιτρέψουμε να στραφεί η κοινωνία εναντίον μας, αλλά εναντίον όσων ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία μας οδηγούν με τις αποφάσεις τους.

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικοί αρνούνται να διανυκτερεύσουν στη Σχολή Αστυφυλάκων

Λαμία: «Τα περιπολικά δεν περνούν από ΚΤΕΟ»