ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατάφεραν να εισβάλλουν στο προαύλιο χώρο του υπουργείου σχεδόν... ανενόχλητοι, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Ξύλο, χημικά, τραυματισμοί και προσαγωγές συνέθεσαν το σκηνικό.

Στη συνέχεια, η ένταση μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου πέρασαν το κατώφλι οι 106 προσαχθέντες των επεισοδίων.

Οι διαδηλωτές παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης των συναδέλφων τους, οι οποίοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Από τα 106 άτομα, οι δέκα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το χρονικό της εισβολής

Όλα συνέβησαν γύρω στις 10:00 το πρωί. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες έκαναν "ντου" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αφού σήκωσαν με τα χέρια τα ρολά της πύλης εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας να δουν τον υπουργό. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Κωσταράκος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ωστόσο οι διαδηλωτές τον αποδοκίμασαν. Στη συνέχεια, οιι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να ανέβουν στο γραφείο του υπουργού.

Τα ΜΑΤ έφθασαν μετά από καθυστέρηση περίπου 20 λεπτών στο σημείο.

Λίγο μετά τις 11:00 είχαμε επεισόδια με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στο κεφάλι, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Η Αστυνομία προχώρησε σε 106 προσαγωγές ατόμων και οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ όπου κρατούνται.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα επεισόδια

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια στιγμή σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος την ώρα της εισβολής των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στον προαύλιο χώρο του υπουργείου βρίσκονται στο σημείο.

Απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Δευτέρα από το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σακαραμγκά επισημαίνεται ότι «το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση». «Σήμερα την λύση την κρατούν δύο άνθρωποι στα χέρια τους. Ο κος Σάφα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος», αναφερόταν επίσης στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει. «Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα», αναφερόταν στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ν. Δένδιας διέταξε ΕΔΕ για τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ξύλο και χημικά στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ΤΩΡΑ: Ξύλο, χημικά και τραυματίες στο Πεντάγωνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στο Πεντάγωνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Χημικά και καπνογόνα έξω από τη ΓΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)