ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Συγκλόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι από το βράδυ της Πέμπτης... Πειραιώτης, καθώς ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος απένειμε στον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού τον τίτλο του επίτιμου δημότη, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του, τον άνθρωπο που οδήγησε τον Ολυμπιακό και μαζί του τον Πειραιά, στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης

Στη διάρκεια της βράβευσης του Ιβκοβιτς, ο κ. Μιχαλολιάκος με μια ομιλία - κατάθεση ψυχής - για όλους τους Έλληνες, πέρασε μέσα από μια αθλητική εκδήλωση το μήνυμα της αξιοκρατίας και της αξιοσύνης που σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο διακρίνει τον αθλητισμό.

«Λαοί όπως ο ελληνικός και ο σερβικός, γνωρίζουν τι θα πει αντίσταση» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά και καθήλωσε τους πάντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ χειροκροτήθηκε θερμά, όταν λίγο πριν ολοκληρώσει ευχαρίστησε το Θεό, που τον αξίωσε να ζήσει αυτή τη βραδιά και να βραβεύσει έναν σοφό άνθρωπο, έναν κορυφαίο προπονητή, έναν πολίτη του κόσμου, έναν Έλληνα, έναν Σέρβο. Τον Ντούσαν Ιβκοβιτς...

Διαβάστε τη συγκλονιστική ομιλία του Δημάρχου Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου:

«Ζούμε σε μία εποχή ιδιαίτερη, όπου φίλοι εταίροι, ακόμα και σύμμαχοι, επιχειρούν να μετρήσουν του λαούς μόνο με ευρώ και δολάρια. Με μέτρα και μνημόνια κάθε λογής. Μετατρέπουν τα πάντα σε ένα απέραντο λογιστήριο, εσείς όμως οι άνθρωποι του αθλητισμού, έχετε αποδείξει ότι το πάθος, η δύναμη, η αγάπη για αυτό που κάνετε, σας έχει οδηγήσει στο να κερδίζεται αντιπάλους, που υπερτερούσαν πολλές φορές.

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ψυχή, τι σημαίνει η δύναμη της διάκρισης. Έλληνες και Σέρβοι, Σέρβοι και Έλληνες, βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, στέλνοντας ένα μήνυμα παντού. Ότι λαοί όπως ο ελληνικός και ο σερβικός, γνωρίζουν τι θα πει αντίσταση. Σε αυτήν την υπέροχη γιορτή, για την οποία οφείλουμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές της, τιμούμε ανθρώπους που ξεχώρισαν στον αθλητισμό και έγραψαν μοναδική ιστορία. Ανθρώπους οι οποίοι διακρίθηκαν, ίσως στον μοναδικό τομέα που η αξιοκρατία και η αξιοσύνη, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, είναι εκείνο που τοn χαρακτηρίζει.

Ο αθλητισμός ήταν, είναι και θα είναι εκείνη η κοινωνική επίδοση που θα γίνεται ή θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα την άμιλλα και τις αξίες. Οι αθλητές και οι προπονητές που έχουμε σήμερα την τιμή και τη χαρά να έχουμε κοντά μας, κατάφεραν πράγματα που φέρνουν ακόμη πιο κοντά τους λαούς μας, που ούτως ει άλλως, τους ενώνουν κοινοί αγώνες, σε πολλά επίπεδα. Τους ενώνει ο χριστιανισμός, η ορθοδοξία, κοινά βιώματα, κοινοί αγώνες και εμπειρίες. Ευχαριστώ τον Θεό, που με αξίωσε να είμαι δήμαρχος Πειραιά για να έχω τη χαρά και την τιμή να βραβεύσω έναν σοφό άνθρωπο, έναν σπάνιο αθλητή, έναν κορυφαίο προπονητή, έναν πολίτη του κόσμου, έναν Σέρβο, έναν Έλληνα, έναν Ολυμπιακό, έναν Πειραιώτη, έναν άνθρωπο του χειροκροτήσαμε, για τις επιτυχίες του, έναν προπονητή που μας έκανε όλους τους Πειραιώτες, όλους τους Ολυμπιακούς, αλλά και όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Τον Ντούσαν Ίβκοβιτς! », ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Μιχαλολιάκου.

Διαβάστε επίσης:

B.Μιχαλολιάκος: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Πρωτοπόρος ο Δήμος Πειραιά – Ούτε ένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Βασίλης Μιχαλολιάκος «Το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς»