ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμικό συλλαλητήριο στη Σάμο

Δυναμικό συλλαλητήριο στη Σάμο

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα σήμερα το πρωί, στη Σάμο.

Η προσυγκέντρωση όλων των απεργών έγινε στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί πραγματοποιήθηκε πορεία προς το λιμάνι. Στην πορεία συμμετείχαν με πανό το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, η ΕΛΜΕ, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο σύλλογος των εργαζόμενων στον δήμο, ο σύλλογος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτιστικών επαγγελμάτων, ο σύλλογος εργαζομένων στην ΔΟΥ Σάμου, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών, η ΟΓΕ και η Λαϊκή επιτροπή Σάμου, με κυρίαρχο σύνθημα «όχι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα».

Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, των φοιτητών, του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων, του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, του εμπορικού συλλόγου, της ΠΑΣΥ και των εργαζόμενων στο δήμο, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Βρινιώτη από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 95% απέργησαν και οι εφοριακοί της Σάμου οι οποίοι, εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικά όλοι οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του κλεισίματος της ΔΟΥ Σάμου σύμφωνα με την "αναδιοργάνωση του φορολογικού μηχανισμού που προωθείται από την κυβέρνηση" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Σάμου, οι οποίοι αντιτίθενται στην αναστολή λειτουργίας δεκάδων ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα (την οποία έχει αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών) στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ξεπούλημα των οικονομικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εισπρακτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις προτάσεις των συνδικαλιστικών φορέων».