ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη

Παραμένει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη

Στο «κενό» έπεσε για δεύτερη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου «αν εξέλθει των φυλάκων είναι πιθανόν να τελέσει και άλλα εγκλήματα προκειμένου να συγκαλύψει ακόμα και τα ήδη τελεσθέντα από αυτή αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης περαιτέρω περιουσιακής κατάστασης και δη τραπεζικών λογαριασμών της ίδια και του συζύγου της που ενδεχομένως επιχειρηθεί να αποκρυφτεί επειδή έχει σχέση με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Επιπλέον, στην ίδια απόφαση επαναλαμβάνεται ότι δεν είναι η μόνη κρατούμενη μητέρα ανήλικου τέκνου αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου αμφότεροι οι γονείς είναι κρατούμενοι έχοντας ανήλικα τέκνα και υπέργηρους γονείς όπως και μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών.

«Δεν υπάρχει ποινικός κανόνας στην υφήλιο που να απαγορεύει μία τέτοια κράτηση. Η κρατούμενη έχει συγγενείς εξ αίματος, εκτός από τους γονείς που μπορούν να επιμεληθούν, πέραν της πολιτείας, του τέκνου της» τονίζεται μεταξύ άλλων στην απόφαση.

«Είναι γεγονός ότι πολλά δεινά προκαλούνται όταν ο γονέας ή οι γονείς σε μία οικογένεια καταλήγουν στη φυλακή. Τα ίδια δεινά προκαλούνται όμως και στους ανθρώπους που σε μία πατρίδα που πένεται, λόγω της διαφθοράς αλλά και των λοιπών λόγων που προκάλεσαν την οικονομική ανέχεια της χώρας, χάνουν την εργασία τους, μένουν άστεγοι, αυτοκτονούν, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή δίνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσαν από κακές επιλογές άλλων χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι γι αυτό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Στο μεταξύ, στη δέσμευση δύο ακόμη ακινήτων ιδιοκτησίας της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Πρόκειται για ακίνητα στην Κόρινθο και στην Αμάρυνθο Ευβοίας.