Ηλεία: Παραπληγική δεν παίρνει επίδομα λόγω...ορθογραφικού λάθους

Newsroom Newsroom

Ηλεία: Παραπληγική δεν παίρνει επίδομα λόγω...ορθογραφικού λάθους

Τα ακατανόητα του ελληνικού συστήματος καλά κρατούν, με μια παραπληγική γυναίκα στην Ηλεία να στερείται για πάνω από ένα χρόνο το επίδομα που ελάμβανε εξαιτίας ενός...ορθογραφικού λάθους.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com, η 72χρονη την τελευταία δεκαετία ταλαιπωρείται από πολλαπλά προβλήματα υγείας και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ είχε γνωματεύσει αναπηρία σε ποσοστό 85% και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 έπαιρνε επίδομα 600 ευρώ, ωστόσο η επανεξέταση που έγινε τον Ιανουάριο του 2012 έφερε τα πάνω κάτω.

Κι αυτό διότι ενώ πιστοποιήθηκαν ξανά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, οι αρμόδιοι "ξέχασαν" να σημειώσουν ότι πρέπει να λάβει το επίδομα παραπληγίας και όχι αυτό εταίρου προσώπου, το οποίο όμως επίσης δεν παίρνει.

Έτσι με τη σύνταξη των 600 ευρώ που λαμβάνει υποχρεούται να καλύψει όλες τις ανάγκες της, οι οποίες λόγω της κατάστασης της είναι αυξημένες, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρει το δίκιο της και θα πάρει και το επίδομα που δικαιούται από το ΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved