ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στα πανεπιστήμια μέσω «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας»

Εκλογές στα πανεπιστήμια μέσω «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας»

Το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης με τη μέθοδο της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος πρόκειται για μία μέθοδο ασφαλέστερη της «επιστολικής ψήφου» που στοχεύσει στο να μην υπάρξει ούτε «σκιά» υπόνοιας ή σκοπιμότητας.

Ύστερα, όμως, από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναθέτει σε δύο καθηγητές του Ιδρύματος να έρθουν σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας, για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες επί της «μεθόδου» με στόχο να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις.

Εξάλλου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλοντας άρθρα του νέου Νόμου Πλαισίου που τα μέλη της θεωρούν ότι έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αναβλήθηκαν σήμερα, για δεύτερη φορά οι εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λόγω κινητοποιήσεων. Η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί, με τη μέθοδο της «ηλεκτρονικής ψήφου» την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται ως αυτή την ώρα οι εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο.