ΕΛΛΑΔΑ

«Φρούριο» Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τις παρελάσεις

«Φρούριο» Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τις παρελάσεις

Στις 11.00 το πρωί αρχίζουν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για το φόβο επεισοδίων.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» σε μία ακτίνα δεκάδων μέτρων γύρω από την εξέδρα των επισήμων και στην Αθήνα έχει αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή του Συντάγματος, με τους θεατές να μπορούν να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση μόνο στο σημείο εκκίνησής της στο Ζάππειο και από το ύψος της Πανεπιστημίου.

Και οι δύο παρελάσεις θα είναι μικρότερης διάρκειας σε σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών.

Στη Θεσσαλονίκη την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν αναλάβει περίπου 2.000 αστυνομικοί. Επίσης θα υπάρχει επίσης αυστηρή επιτήρηση τόσο από αέρος (ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.), όσο και από θαλάσσης (σκάφη του Λιμενικού).

Στόχος, να μην επαναληφθούν οι περυσινές αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος θα παρακολουθήσει την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων.

Στην Αθήνα, αποκλεισμένη είναι η περιοχή του Συντάγματος, όπου από τις 8 το πρωί είναι κλειστός και ο σταθμός του Μετρό ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κοραή, στα Προπύλαια.

Υπό βροχή οι παρελάσεις

Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ξεκινήσει η βροχή. Στη Θεσσαλονίκη όσο περνάει η ώρα η βροχή δυναμώνει, ενώ στα Γιάννενα η παρέλαση ματαιώθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω παρελάσεων

Ματαιώθηκε η παρέλαση στα Γιάννενα!

«Κωδικός» στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στρατιωτικός σε Παπούλια: Με τι τσίπα θα μας κοιτάξεις στα μάτια;