ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, επικράτησε ένταση όταν δύο γυναίκες προσπάθησαν να μπουν στον απαγορευτικό χώρο και να κατευθυνθούν προς την Λεωφόρο Αμαλίας απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων για να παρακολουθήσουν από κει την παρέλαση.

Στην μαθητική παρέλαση του δήμου Περιστερίου μαθητής μούτζωσε τους επισήμους, ενώ ένας άλλος παρέλασε φορώντας περιβραχιόνιο στο οποίο υπήρχε μια σβάστικα και από πάνω της ένα Χ δείχνοντας την αντίθεσή του στο ναζισμό.

Στη Θεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση έγινε υπό βροχή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ζητάς περισσότερα απ' αυτό τον λαό. Τα 'χει δώσει όλα!».

Παρόντες στην παρέλαση ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος αλλά και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ένας μαθητής ύψωσε πλακάτ στο οποίο έγραφε: «Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας». Οι υπόλοιποι μαθητές ύψωσαν τη γροθιά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, ενώ κανένας δεν γύρισε το κεφάλι στην πλευρά της εξέδρας.

Διαβαστε επίσης:

«Φρούριο» Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τις παρελάσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω παρελάσεων

Η ξυπόλητη σημαιοφόρος!

Μαθητές ύψωσαν γροθιές στο Ηράκλειο Κρήτης

Ματαιώθηκε η παρέλαση στα Γιάννενα!

«Κωδικός» στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου