ΕΛΛΑΔΑ

Προικοννήσου Ιωσήφ: Η Ορθοδοξία της ΧΑ δεν έχει σχέση με το Ευαγγέλιο

Προικοννήσου Ιωσήφ: Η Ορθοδοξία της ΧΑ δεν έχει σχέση με το Ευαγγέλιο

«Με μεγάλη καχυποψία, βλέπω την Χρυσή Αυγή απέναντι στην Ορθοδοξία», σημειώνει ο Ιεράρχης. Ταυτόχρονα παίρνει αποστάσεις από τα κόμματα της Αριστεράς για το μεταναστευτικό και για το ίδιο θέμα εξαπολύει «πυρά» κατά της «Χρυσής Αυγής» για τη «απαράδεκτη στάση τους», όπως λέει.

Σε συνέντευξή του στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου κάνει λόγο για «είσοδο εχθρών» μέσω της μετανάστευσης, βλέπει «μία ειρηνική εισβολή στην Ελλάδα», εξηγώντας ότι, «Παλαιότερα οι εχθροί ερχόντουσαν με όπλα, σήμερα ενδεχόμενος να έρχονται με αυτή τη μορφή».

Και συμπληρώνει «Δεν είναι τυχαίο, έχουμε ένα ξεχείλισμα του Ισλάμ σε ένα χώρο κατά παράδοση χριστιανικό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

Βέλη κατά της «Χρυσής Αυγής»

«Η Ορθοδοξία της Χρυσής Αυγής δεν δείχνει να έχει κάποια σχέση με την Ορθοδοξία της Εκκλησίας. Όλες αυτές οι κραυγές μίσους πως μπορούν να συμβιβαστούν με το ευαγγέλιο της αγάπης; Με μεγάλη καχυποψία, βλέπω την Χρυσή Αυγή απέναντι στην Ορθοδοξία»,εξηγεί ο μητροπολίτης

Και ο Χίτλερ είχε τους λεγόμενους, ντόιτσε κρίστιανς , τους Γερμανοχριστιανούς. Αυτοί ήταν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες, αργότερα βρέθηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως .

Και φυσικά δεν μπορώ να ανεχθώ την αφέλεια ορισμένων αριστερών κομμάτων για τη στάση απέναντι στο μεταναστευτικό», τονίζει ο Επίσκοπος.

«Οι ρατσιστικές θέσεις οι οποίες ακούγονται από μέρους κυρίως της Χρυσής Αυγής αλλά και από άλλους παρόμοιους κύκλους, χριστιανικά είναι απαράδεκτες, δεν συμβιβάζονται με το ευαγγέλιο της αγάπης. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους «αγαπάτε τους εχθρούς ημών» .