ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για υγιεινά τρόφιμα σε παιδικούς σταθμούς

ΕΦΕΤ: Συμβουλές για υγιεινά τρόφιμα σε παιδικούς σταθμούς

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών είχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΦΕΤ, με στόχο την ενημέρωση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις επιχειρήσεις που παράγουν/ διαθέτουν μαγειρεμένα γεύματα αλλά και γενικότερα για τις διαδικασίες αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες με σκοπό:

1. Την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχει ορίσει ο ΕΦΕΤ, για όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών που εμπλέκονται στον χειρισμό/ παρασκευή/ διάθεση/ αποθήκευση τροφίμων.

2. Την ανάπτυξη Εθνικού Οδηγού Ορθής Πρακτικής με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας που θα αναφέρεται στον συγκεκριμένο τύπο επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικότερες απαιτήσεις της ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας στην οποία απευθύνονται. Τονίστηκε ότι, έως την ανάπτυξη ειδικότερου Οδηγού Ορθής Πρακτικής, τα μέλη μπορούν να ακολουθούν τον Οδηγό Υγιεινής Νο 1 για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ζαχαροπλαστικής που εκπονήθηκε από τον ΕΦΕΤ σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΕ.