ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών

Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου προκάλεσε η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε αστυνομικούς με πολιτικά που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τρίτης.

Μάλιστα, η... επιχείρηση αυτή μαζί με δηλώσεις βουλευτών αλλά και φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (www.left.gr) που συνοδεύεται από βίντεο με τίτλο «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα».

Η κ. Φάκου βάσει του υλικού αυτού που είδε το φως της δημοσιότητας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων αστυνομικών με πολιτικά που δημοσιοποιήθηκαν στην εν λόγω ιστοσελίδα.

Η υπόθεση αυτή, πέραν της όποιας ποινικής διάστασης έχει προκαλέσει σε πολιτικό επίπεδο σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, ο οποίος κατήγγειλε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντιποίηση αρχής και αποκάλυψη στο διαδίκτυο φωτογραφιών αστυνομικών. Μάλιστα έκανε λόγο για πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, για υποκατάσταση των αρμόδιων αρχών και για φασίζουσα νοοτροπία του άλλου άκρου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι έγινε μια απλή συζήτηση με τους αστυνομικούς, ώστε να σταματήσουν τις προληπτικές προσαγωγές, ενώ για τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν αντιτείνουν ότι και η Αστυνομία δημοσιοποιεί φωτογραφίες συλληφθέντων και ιερόδουλων.