ΕΛΛΑΔΑ

Έραψε το στόμα του Αφγανός μετανάστης στην Ξάνθη

Έραψε το στόμα του Αφγανός μετανάστης στην Ξάνθη

Σε μια αποτρόπαια πράξη διαμαρτυρίας προχώρησε πριν από μερικές ημέρες Αφγανός παράνομος μετανάστης ο οποίος κρατείται στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης και ο οποίος ζητά την άμεση απέλασή του στη χώρα του.

Ο άνδρας έραψε το στόμα του, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών υπαλλήλων οι οποίοι ειδοποίησαν το ειδικό κλιμάκιο ελέγχου του ΚΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στην περιοχή ώστε να επέμβει.

Μετά από τους απαραίτητους ελέγχους και εξετάσεις που πραγματοποίησε η ομάδα του ΚΕΛΠΝΟ διαπιστώθηκε πως ο μετανάστης δε διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του, ενώ του αφαιρέθηκαν τα ράμματα που ο ίδιος προσπάθησε να τοποθετήσει στο στόμα του.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί παράνομοι μετανάστες διαμαρτύρονται για την επέκταση του χρόνου παραμονής τους στα Κέντρα Κράτησης, όπως αυτό της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, καθώς έχει αλλάξει η σχετική νομοθεσία που όριζε ως μέγιστο χρόνο παραμονής τους τρεις μήνες επιβάλλοντας την άμεση απέλασή μετά το πέρας των τριών μηνών, και πλέον η απέλαση γίνεται μετά από συνεννόηση της Ελληνικής πολιτείας με την χώρα προέλευσης των μεταναστών χωρίς χρονικούς περιορισμούς.