ΕΛΛΑΔΑ

«Τελευταίος πικρός καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»

«Τελευταίος πικρός καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»

Η λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» "θρηνεί" για το λουκέτο στον παράνομο τουρκοσύλλογο!

Το ΔΣ λοιπόν του σωματείου εξέδωσε νακοίνωση τύπου με τίτλο Tελευταίος πικρός τούρκικος καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» όπου κάνει λόγο για καταπιεστική Ελλάδα.

Διαβάστε μερικά σημεία της προκλητικής επιστολής:

«Η χώρα μας η Ελλάδα που δεν αποδέχεται την εθνική ταυτότητα της Τουρκικής Μειονότητας, στις 29 Νοεμβρίου 1983 έκλεισε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, επειδή έφερε στην ονομασία της την λέξη ¨τουρκική¨.

Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στερούμενη από το 1983 ενός επίσημου στάτους, συνέχισε τις δραστηριότητες της. Το κυλικείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του συλλόγου, τον τελευταίο καιρό υπέστη έφοδο από την Εφορία Κομοτηνής και ασκήθηκε πίεση να κλείσει. Σκοπός είναι να εμποδιστεί η συνάντηση των Τούρκων.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης χάνοντας την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής χάνει την επίλυση των θεμάτων, τους νέους της, τις πολιτικές που θα παραγόταν, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της. Εν ολίγοις χάνει την αναπνοή της και τα ανακλαστικά που την κρατούνε στην ζωή.

Είναι λυπηρό την ώρα δίνονται όλα τα δικαιώματα στις μειονότητες που φιλοξενούνται από το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Ελλάδα να τηρεί μια αντίθετη στάση. Και η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία που με την συνθήκη της Λοζάνης το 1923 μάς άφησε σε αυτή τη χώρα, και η χώρα μας η Ελλάδα που φέρει όλες τις ευθύνες για την ζωή μας, φέρουν μεγάλες ευθύνες ώστε να ζούμε εδώ με γαλήνη και ευτυχία. Αναμένουμε την εκ μέρους τους των εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων. Εϊ Τούρκε της Δυτικής Θράκης! Εάν σήμερα ως κοινωνία δεν στηρίξουμε τον αγώνα μας, αύριο δεν θα βρίσκουμε κανένα να μας στηρίξει στα δικά μας θέματα»

Απόδοση: tourkikanea