ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Πώς θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα όσοι δικαιούνται να λάβουν επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και να επιλέγουν την εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης.

Η Εφαρμογή Δικαιούχων ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης".

Για να μπείτε στο σύστημα υπάρχουν δύο επιλογές:

1. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι.

β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ (user) και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (password).

Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της Γ.Γ.Π.Σ.

Στη συνέχεια θα πρέπει οι υποψήφιοι δικαιούχοι να δώσουν στοιχεία για το εισόδημα του 2011 και τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας.

Αυτομάτως η εφαρμογή θα κάνει την διασταύρωση με όσα καταχωρήθηκαν στην φορολογική δήλωση που υπέβαλαν φέτος.

Ωστόσο ακόμα και για αυτούς που δεν θα τους αναγνωρίζει το σύστημα, επειδή το 2011 είχαν περιουσιακά στοιχεία που τους αποκλείουν από τα κριτήρια, αλλά φέτος έχουν λιγότερα, θα υπάρχει δυνατότητα να δηλώσουν υπευθύνως την μεταβολή αυτή για να λάβουν το επίδομα.

Η εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα στο φορολογούμενο να διευκρινίζει εάν άλλαξε κάτι φέτος στην περιουσιακή του κατάσταση, σε σχέση με όσα δήλωσε στο έντυπο Ε1, που μπορεί να τον καταστήσει δικαιούχοι.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, καθώς επίσης και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

Ειδικά για τους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα προβλέπεται αυξημένο κατά όριο 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, μέχρι και το τρίτο.