ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανούς συνέδρους

Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανούς συνέδρους

Σοβαρά επεισόδια και ξύλο στο χώρο της ΔΕΘ

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται από νωρίς το πρωί στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο, επιτέθηκαν σε μέλη γερμανικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στην ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το χώρο της ΔΕΘ, προσπαθώντας να απωθήσουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές που επιχειρούν να φτάσουν στο περίπτερο 15 όπου πραγματοποιείται το συνέδριο.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.

Στην ελληνογερμανική συνάντηση θα λάβει μέρος ο εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανούς συνέδρους που επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της ΔΕΘ. Ορισμένοι μάλιστα κατάφεραν να γρονθοκοπήσουν συνέδρους οι οποίοι πανικόβλητοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από το εξαγριωμένο πλήθος.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στον χώρο φωνάζοντας συνθήματα κατά του γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Φούχτελ μετά από τις δηλώσεις του τελευταίου πως στην Ελλάδα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλεία που θα μπορούσαν 1.000.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες από την επίθεση στο Γερμανό πρόξενο

Τώρα: Διαδηλωτές γρονθοκοπούν μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας