ΕΛΛΑΔΑ

Ο 23χρονος νεκρός στο χιονοδρομικό Μετσόβου και τα πολιτικά συμφέροντα

Ο 23χρονος νεκρός στο χιονοδρομικό Μετσόβου και τα πολιτικά συμφέροντα
Ο θάνατος του νεαρού σκιέρ Αντώνη Αγγέλη, στο χιονοδρομικό κέντρο «Πολιτσιές» του Μετσόβου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου...

Ο θάνατος του νεαρού σκιέρ Αντώνη Αγγέλη, πριν από λίγες μέρες στο χιονοδρομικό κέντρο «Πολιτσιές» του Μετσόβου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, απειλώντας την ησυχία όλων όσοι εμπλέκονται σ' ένα καλά φτιασιδωμένο σύστημα χιονοδρομικών κέντρων φτιαγμένων με προχειρότητα.

Πως λειτουργούν τελικά τα χιονοδρομικά κέντρα στην συγκεκριμένη περιοχή;

Έχουν άδεια λειτουργίας και έγκριση από τον ΕΟΤ;

Γιατί όταν η οικογένεια του νεαρού ζήτησε την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου χιονοδρομικού, δεν τους την έδειξαν, αλλά τους απάντησαν ότι έχουν μια προσωρινή άδεια;

Επιπλέον, γιατί οι υπεύθυνοι εξαφάνισαν τα ίχνη από το σημείο που έπεσε ο νεαρός, αφαιρώντας το δικαίωμα να γίνει σωστή έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί και το σημείο από το οποίο ξέφυγε ο νεαρός, επειδή δεν υπήρχε δίχτυ προστασίας;

Η οικογένεια του νεαρού προχωρά πλέον σε μηνύσεις και αγωγές, ζητώντας και την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θάνατο του παιδιού τους και απ’ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο προκειμένου να δικαιωθούν και να μην υπάρξει άλλο θύμα στο μέλλον.

Ο Γιώργος Αγγέλης, θείος του άτυχου νέου, εκφράζει την ανησυχία του για την έκβαση της υπόθεσης:

«Αποφασίσαμε να ψάξουμε την υπόθεση με όποιο τίμημα. Το παιδί μας έφυγε άδικα γιατί το κέντρο δεν λειτουργεί νόμιμα, αλλά με ελλείψεις. Ξέρουμε ότι θα βρούμε εμπόδια γιατί υπάρχουν συμφέροντα και δε θα επιτρέψουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Έπεσε θύμα της κακής λειτουργίας του κέντρου, δε βοηθήθηκε έγκαιρα από πρώτες βοήθειες, αφού δεν υπήρχαν, μεταφέρθηκε αργοπορημένα πάνω σε πλάκα αλουμινίου, και όχι αμέσως και με τον σωστό τρόπο και προσπαθούν να το συγκαλύψουν, επειδή ξέρουν ότι έχουν εγκληματήσει εις βάρος μιας ανθρώπινης ζωής».

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα, στο παρελθόν είχαν γίνει ερωτήσεις στη βουλή για τα χιονοδρομικά κέντρα της ίδιας περιοχής και για ένα σωρό ατασθαλίες, καθώς και για παρανομίες που σχετίζονται με την κατασκευή και την ιδιοκτησία τους. Η έρευνα όμως παρέμενε στις καταγγελίες και στις ερωτήσεις. Γεγονός πάντως είναι αυτά τα χιονοδρομικά κέντρα ανήκουν κατά 35% στο δήμο της περιοχής και κατά 65% σε αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία, της οποίας μέτοχοι είναι συγγενείς πολιτικών προσώπων της περιοχής και γι’ αυτό η έρευνα ποτέ δεν έφτανε στο τέλος.

Την εποχή μάλιστα που έγινε η ερώτηση στη βουλή, δηλαδή το 2008, αναφέρθηκαν και τα ονόματα αυτών των προσώπων.

Στη συνέχεια βέβαια η σύσταση της εταιρείας άλλαξε και σήμερα δεν εμφανίζονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων, αλλά των συγγενών τους.

Η τότε ερώτηση στη βουλή ανέφερε ότι οι μέτοχοι αυτών των χιονοδρομικών κέντρων ήταν άνθρωποι του τότε δημάρχου. Αναφέρεται ακόμη και το όνομα του πρώην δημάρχου Μετσόβου και μετέπειτα νομάρχη και σημερινού περιφερειάρχη κυρίου Καχριμάνη, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση δεδομένου ότι μιλάμε για πρόσωπα που θα έπρεπε να φροντίζουν για τη δικαιοσύνη και τους πολίτες και όχι να φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε εγκληματικές ενέργειες σαν αυτήν.

Την ερώτηση και αίτηση για κατάθεση εγγράφων με θέμα «χιονοδρομικό Μετσόβου και μαθήματα αδιαφανούς διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας» είχαν καταθέσει βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι ηπειρώτες Βαγγέλης Παπαχρήστος και Δημήτρης Τσιρώνης προς τον υπουργό Εσωτερικών.