ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν στις έδρες οι Διοικητικοί Δικαστές

Επιστρέφουν στις έδρες οι Διοικητικοί Δικαστές

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων τους προχώρησαν οι διοικητικοί δικαστές, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης, οι οποίοι αποφάσισαν μέχρι τις 19 Ιανουαρίου να κατεβαίνουν από τις έδρες τους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου (3.μ.μ).

Οι διοικητικοί δικαστές σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, αφού έλαβαν προφανώς υπόψη τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη αλλά και τις εκκλήσεις της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων να επιστρέψουν στις έδρες τους αποφάσισαν να θέσουν ξανά σε λειτουργία τις «μηχανές» εκδίκασης των φορολογικών υποθέσεων, οι οποίες τις τελευταίες 80 ημέρες είχαν σταματήσει λόγω των κινητοποιήσεων. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν περίπου 30.000 υποθέσεις και να μην μπουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε τη διακοπή της αυτεπάγγελτης αναβολής της συζήτησης όλων των υποθέσεων και τη συζήτηση των εγγεγραμμένων υποθέσεων στο πινάκιο, κατά προτεραιότητα(επείγουσες, αναβεβλημένες, κ.λπ.) σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 50%».

Επιπλέον, η Ένωση «άναψε το πράσινο φως» για τη δημοσίευση των δικαστικών υποθέσεων, όπως και τη συμμετοχή των δικαστών σε διοικητικής φύσεως εργασίες.

Επίσης, αποφάσισε σε συνεννόηση με τις άλλες Ενώσεις να συνεργαστεί για τη σύνταξη αγωγών, οι οποίες θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο για «την αποκατάσταση των μισθολογικών και φορολογικών αδικιών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών».

Πάντως, στις 21 Ιανουαρίου 2013 η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θα πραγματοποιήσει νέα έκτακτη γενική συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.