ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλώβισαν στο ΤΕΑΔΥ τον Γ. Βρούτση

Εγκλώβισαν στο ΤΕΑΔΥ τον Γ. Βρούτση

Εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ που πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας εγκλώβισαν τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ΤΕΑΔΥ όπου γίνονται τα εγκαίνια του νέου κτιρίου στην οδό Φιλελλήνων.

Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΑΔΥ μόλις αντιλήφθηκαν ότι η πορεία των εργαζομένων πλησιάζει προς τα εκεί, έκλεισαν όλα τα ρολά εκτός από ένα, από το οποίο οι διαδηλωτές προσπαθούν να μπουν μέσα.

Γύρω στις 13:00 επικράτησε ένταση έξω από τη Βουλή, όταν περίπου 300 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έριξαν τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο επί της οδού Αμαλίας και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους απωθήσουν.

«Στάση» έκαναν και έξω από τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου αναποδογύρισαν κάδους με απορρίμματα.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Το ραντεβού τους δόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νωρίτερα, η ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε ότι σκληραίνει τη στάση της, εξαγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποχή το Σαββατοκύριακο, 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη αλλά και συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Δηλαδή, οι δήμοι θα είναι κλειστοί επί επτά συνεχόμενες μέρες και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οι δρόμοι θα γεμίσουν ξανά σκουπίδια!

Διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.