ΕΛΛΑΔΑ

'Εφυγαν επιπλέον 33 λαθρομετανάστες

'Εφυγαν επιπλέον 33 λαθρομετανάστες

Επιπλέον τριάντα τρεις αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν ένας πολίτης Αιγύπτου, τρεις πολίτες Αλγερίας, ένας πολίτης Ουκρανίας, δώδεκα πολίτες Πακιστάν, ένας πολίτης Ρουμανίας και δεκαπέντε πολίτες Αλβανίας σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιστροφή των αλλοδαπών υπηκόων πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Κάιρο, το Αλγέρι, το Κίεβο και το Λαχώρ, αντίστοιχα. Οι υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς στη χώρα τους μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.