ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεβαν οικοδομικά υλικά

Έκλεβαν οικοδομικά υλικά

Τετραμελής σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη πολλών κλοπών από επιχειρήσεις εμπορίας μαρμάρων και οικοδομικών υλικών, με πεδίο δράσης τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας, εξαρθρώθηκε στην Άρτα.

Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω στη Φιλοθέη Άρτας, τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 20, 21 και 24 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν κλέψει μάντρα οικοδομών, είχαν φορτώσει τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να τα μεταφέρουν σε αποθήκη, που διατηρούσαν.

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Ο 21χρονος Αλβανός, αποτελούσε «αρχηγικό» μέλος και η ομάδα είχε συγκροτηθεί με ιεραρχική δομή, έχοντας σαν «στόχο» την κλοπή κάθε είδους μηχανημάτων και οικοδομικών υλικών και δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Σε έρευνες που έγιναν στο αυτοκίνητο και στην αποθήκη των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και οικοδομικών υλικών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και μέσα διευκόλυνσης των διαρρήξεων. Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και δύο μαχαίρια. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν.