ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος

Εκκρεμούν σε βάρος του έξι καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ είχε δικαστεί ερήμην του σε ποινή φυλάκισης 19 ετών.

Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions εκκρεμούν έξι καταδικαστικές αποφάσεις και συνολικά 19 χρόνια κάθειρξης.

Ο κ. Καρούζος εμπλέκεται σε παράνομες αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία στο ξενοδοχείο που διέμενε, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» το δωμάτιο για την εξεύρεση στοιχείων.

Ο κ. Γιάννης Καρούζος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ το απόγευμα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον ανακριτή και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.

Ο κ. Καρούζος εμπλέκεται σε παράνομες αγοραπωλησίες ακινήτων και στην περίφημη υπόθεση «Καρούζος Gate».

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι η πτώχευση του Ομίλου Καρούζου ήταν «εικονική» και ότι οι εταιρείες του Ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λιβανός μάλιστα σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε εμπλέξει στις αγοραπωλησίες ακινήτων τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και η σύζυγος του κ. Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία ωστόσο είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τους πρώην υπουργούς.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα μεγατόνων για στελέχη της Ν.Δ.

Παρέδωσαν έγγραφα Λιβανός και Ζωγραφάκης στη δικαιοσύνη