ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Καρoύζος

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Καρoύζος

Σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Χαλκίδας ο 57χρονος φυγόποινος επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Εξερχόμενος το απόγευμα της ίδιας μέρας από την Εισαγγελία Πειραιά ο Γιάννης Καρούζος, ο οποίος αντιμετωπίζει έξι καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 19 έτη, δήλωσε: «Να προσέχει η Ρεβέκκα τον εαυτό της και τα παιδιά» είπε αναφερόμενος στην πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο παράπονο, απάντησε: «Δεν υπάρχει παράπονο, μόνο αγάπη».

Ο καταζητούμενος επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στη Γλυφάδα. Οπως έγινε κατόπιν γνωστό, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από παρακολούθηση των κινητών του τηλεφώνων. Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη με ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ κατά συρροή, ψευδή φορολογικά στοιχεία, μη απόδοση εργοδοτικών εισφορών κ.ά.

Επιπλέον, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε παράνομες αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και στην περίφημη υπόθεση «Καρούζος Gate» που άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι η πτώχευση του ομίλου Καρούζου ήταν εικονική και πως οι εταιρείες του ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ. Ο κ. Καρούζος πέρασε το Σαββατοκύριακο στη Διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη και σήμερα θα οδηγηθεί στη Χαλκίδα.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος