ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα έρχεται ο Πατριάρχης της Μόσχας

Στην Ελλάδα έρχεται ο Πατριάρχης της Μόσχας

Σε μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία, ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης θα μεταβεί στο Άγιο Όρος και θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο πλαίσιο της ανταπόδοσης της επίσκεψης του Ιερώνυμου στην Ρωσία. Η ελλαδική Εκκλησία εσχάτως έχει αποστασιοποιηθεί από κάποιες επιλογές του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης που στόχο είχαν να ανακτήσει το τελευταίο, τον έλεγχο των Νέων Χωρών και παρά το γεγονός ότι ο Ιερώνυμος, αντίθετα με τον Χριστόδουλο βρισκόταν εγγύτερα προς την Κωνσταντινούπολη, από την άνοιξη και μετά άλλαξε ρότα…

O Πατριάρχης Μόσχας πριν από δέκα μήνες στην Μ¨οσχα είχε εγκάρδια συνάντηση με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά στο ταξίδι του τελευταίου και είναι βέβαιο ότι θα έχει και πάλι συνάντηση μαζί του στην Αθήνα.

Μάλιστα, τότε ο κ. Κύριλλος επεσήμανε ότι είναι συγκλονισμένος από την κρίση στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχει δώσει την ευλογία του έτσι ώστε να συγκεντρώνονται χρήματα από τη Ρωσία, τα οποία θα χορηγηθούν για την οργάνωση αυτών των συσσιτίων από την Ελλαδική εκκλησία.

ΠΗΓΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ