ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί του κυκλώματος ναρκωτικών

Προφυλακίστηκαν οι αστυνομικοί του κυκλώματος ναρκωτικών

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 21 από τους συνολικά 35 συλληφθέντες, που εμπλέκονται στο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Ανάμεσα τους και οι 3 αστυνομικοί, εκ των οποίων ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες, αλλά και οι δύο από τους τρεις Αλβανούς, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 22 ακόμα άτομα, από τα οποία αναζητούνται εννέα και σε βάρος τους αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους εννέα περιλαμβάνεται ο τρίτος κατηγορούμενος, φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, εισήγαγε τις ποσότητες χασίς και ηρωίνης από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολογηθούν στην Δ' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, και οι τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας και του Αγρινίου, και σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για συνέργεια σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος.

Η παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο όταν περατωθεί η ανάκριση.