ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο πυροσβέστης για τη δολοφονία του Πακιστανού

Τι δήλωσε ο πυροσβέστης για τη δολοφονία του Πακιστανού

Τη σχέση των δύο νεαρών που φέρονται να δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον νεαρό Πακιστανό με τη Χρυσή Αυγή, διερευνά η αστυνομία.

Το γεγονός ότι στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων, του 25χρονου άνεργου, βρέθηκαν φυλλάδια του ακροδεξιού κόμματος, όπως και φωτογραφίες του Νίκου Μιχαλολιάκου, αποτελεί ένα πρώτο στοιχείο για τις διασυνδέσεις που διατηρούσε ο νεαρός με τον συγκεκριμένο χώρο.

"Δεν ήθελα με τίποτα να χαθεί η ζωή του ανθρώπου, δεν ήθελα να πεθάνει. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω και να τον έσωζα", δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο άλλος κατηγορούμενος, ο 29χρονος πυροσβέστης. Από το κτίριο 9 της Ευελπίδων όπου βρέθηκε την Παρασκευή, είπε πως "έχει μετανιώσει για ό,τι έκανε".

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται και στρέφονται στο αν οι δύο νεαροί έχουν εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις "ταγμάτων εφόδου" κατά μεταναστών στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στα σπίτια τους βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- σουγιάδες, ρόπαλα και άλλα "ύποπτα" αντικείμενα. Άλλωστε, μαζί, πριν από λίγα χρόνια, είχαν συλληφθεί για μικροκλοπή σε κατάστημα ρούχων.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένα ακόμη ρατσιστικό χτύπημα σε βάρος μετανάστη από το Μπαγκλαντές που σημειώθηκε πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη, περιοχή στην οποία διέμεναν οι δύο δράστες.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, και οι δύο νεαροί προκάλεσαν τραύματα με μαχαίρι σε βάρος του νεαρού Λουκμάν Σαχτζάτ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο 25χρονος φαίνεται να καταθέτει ότι ο ίδιος τον χτύπησε με τον σουγιά στο στήθος, ενώ ο 29χρονος πυροσβέστης στο πίσω και κάτω μέρος του σώματός του.

Σε σχέση με όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, οι δύο νεαροί υποστηρίζουν ότι είχαν βγει από το σπίτι για βόλτα με το μηχανάκι, χωρίς κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.

Το σκούτερ που οδηγούσε ο πυροσβέστης δεν είχε πινακίδες, γιατί "είχαν πέσει", όπως λένε. Ωστόσο, τις είχαν μαζί τους. Στην οδό Τριών Ιεραρχών, συνάντησαν τον 27χρονο Λουκμάν που κινούταν με το ποδήλατό του. Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των τριών για την προτεραιότητα και ο 25χρονος συνοδηγός κατέβηκε να το "λύσει". Όταν εκνευρίστηκε, έβγαλε τον σουγιά και τραυμάτισε τον Πακιστανό, ενώ ο 29χρονος προσέτρεξε για "ενίσχυση".

Ωστόσο, οι δυο τους ισχυρίζονται ότι όταν έφυγαν από το σημείο ο μετανάστης ήταν όρθιος και ότι δεν αντελήφθησαν πόσο σοβαρά τον είχαν τραυματίσει. Για τον λόγο αυτό, συνέχισαν κανονικά τη βόλτα τους προς το Σύνταγμα, όπου και συνελήφθησαν.