ΕΛΛΑΔΑ

Σε λειτουργία ξανά το Μετρό - Ανοιξαν οι σταθμοί

Σε λειτουργία ξανά το Μετρό - Ανοιξαν οι σταθμοί

Στις ράγες βρίσκονται ξανά οι πρώτοι συρμοί του Μετρό μετά από την πολυήμερη απεργία.

Το Μετρό ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του με προς το παρόν αραιά δρομολόγια. Σταδιακά αναμέμνεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι συρμοί Ηλεκτρικού και Τραμ.

Η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που απεργούσαν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσοι παραλαμβάνουν το φύλλο προσέρχονται - ωστόσο επειδή μέχρι τώρα τα φύλλα που έχουν επιδοθεί δεν είναι αρκετά, ο αριθμός των εργαζομένων δεν επαρκεί για την άμεση επαναλειτουργία των σταθερών συγκοινωνιών.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν παραδοθεί 500 φύλλα στους εργαζόμενους του Μετρό από τα 2.500 συνολικά.

Όπως δήλωσαν οι μηχανικοί της επιχείρησης, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων έχουν περάσει από τον έλεγχο συντήρησης και δρομολογούνται δέκα επτά συρμοί.

Ο πρώτος σταθμός, που άνοιξε πριν από λίγο για το επιβατικό κοινό είναι αυτός στο Πανεπιστήμιο και αναμένεται εκείνος του Συντάγματος.

Μερίδα των εργαζομένων στο μετρό, τις υπόλοιπες συγκοινωνίες και άλλα σωματεία παραμένει συγκεντρωμένη στα Σεπόλια, όπου η αστυνομική παρουσία εξακολουθεί να είναι έντονη.

Στο αμαξοστάσιο του Μετρό εισέρχονται μόνον όσοι εργαζόμενοι έχουν φύλλο πορείας.

Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά χειρόφρενο έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και προαστιακού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα).

Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

Ανάκληση της επιστράτευσης ζητεί η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ