ΕΛΛΑΔΑ

Nηστικοί πολλοί μαθητές στην Πρέβεζα

Nηστικοί πολλοί μαθητές στην Πρέβεζα

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι και στην Πρέβεζα αρκετοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς το απαραίτητο κολατσιό.

Το γεγονός αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένες οικογένειες της περιοχής και στο δήμο Πρέβεζας έχει φτάσει ήδη έγγραφο από σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 50 μαθητές που φοιτούν σε αυτό αδυνατούν να αγοράσουν ακόμη κι ένα σάντουιτς ή ένα μπουκάλι νερού και προτείνεται να βρεθεί ένας τρόπος να καλυφθεί η συγκεκριμένη δαπάνη, σύμφωνα με το preveza.gr.

Το πρόβλημα, μέχρι στιγμής , αντιμετωπίζεται χάρη στην ευαισθησία των άλλων καθηγητών, των ατόμων που λειτουργούν τα κυλικεία καθώς και των άλλων παιδιών.

Τα προφορικά αιτήματα που φτάνουν στον Δήμο είναι πολλά περισσότερα και αφορούν δεκάδες μαθητές σύμφωνα με τον εντεταλμένο για θέματα παιδείας σύμβουλο του Δήμου Γιώργο Φραγκούλη.

Το πρόβλημα της έλλειψης τροφής ,σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη, συνήθως δεν περιορίζεται μόνο στα σχολεία αλλά επεκτείνεται και στα σπίτια αρκετών οικογενειών και ο υποσιτισμός αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα.

«Ο Δήμος από την πλευρά του κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει τις οικογένειες αυτές και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες που είναι οι μαθητές» σημειώνει επισημαίνοντας όμως ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και με πιο «μόνιμους» τρόπους.