ΕΛΛΑΔΑ

Iερώνυμος: Κάθε άνθρωπος που υποφέρει είναι αδελφός μας

Iερώνυμος: Κάθε άνθρωπος που υποφέρει είναι αδελφός μας

Στην εκδήλωση "Τρεις Ιεράρχες, αστέρες πολύφωτοι στην εποχή μας" παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου με ομιλία του Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Παύλου Τούτουζα με θέμα "Οι Τρεις Ιεράρχες και η Ιατρική Επιστήμη", ενώ ύμνους έψαλλαν η Βυζαντινή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και η Χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Μακρή.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στη Στοά του Βιβλίου στις 20:00 το απόγευμα συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ενώ παρόντες ήταν πανεπιστημιακοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά την ομιλία του κ. Τούτουζα ο Μακαριότατος αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία και στην Ορθοπραξία που πρέπει να μας απασχολούν. "Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν οι κατεξοχήν διδάσκαλοι της Ορθοπραξίας" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως "σήμερα που περνάει δυσκολίες ο τόπος μας, χρειαζόμαστε δύο πράγματα, την σωστή πίστη και διδασκαλία , αλλά και να αντιμετωπίζουμε τον διπλανό μας σαν αδελφό μας".

Στο πλαίσιο αυτό ο Μακαριότατος υπογράμμισε, την προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής να μαζεύει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες και την ανταπόκριση του κόσμου επισημαίνοντας πως "καλούμαστε να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα, καλλιεργώντας την πίστη μας, συμμετέχοντας στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και βλέποντας τον κάθε άνθρωπο που υποφέρει σαν αδελφό μας", ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως "πρόταση των Τριών Ιεραρχών είναι να αγαπήσουμε την Ορθοδοξία μας και να ενεργήσουμε την Ορθοπραξία μας".

Πηγη: Ραδιόφωνο της Εκκλησίας