ΕΛΛΑΔΑ

«Έσπασε» η απεργία της ΠΝΟ - Κανονικά αναχωρούν τα πλοία

«Έσπασε» η απεργία της ΠΝΟ - Κανονικά αναχωρούν τα πλοία

Επιχείρηση των ΜΑΤ και του λιμενικού από τις 03:30 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά - Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω οι ναυτικοί παρά την επιστράτευση

Με μια αστραπιαία επιχείρηση λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ και λιμενικοί περικύκλωσαν την περιφρούρηση των ναυτικών στο Blue Star 1 και παρατάχθηκαν απέναντί τους, χωρίς να δημιουργηθεί ένταση.

Μικρό σώμα ανδρών των ΜΑΤ προσπάθησαν με τα χέρια τους να λύσουν τους κάβους των πλοίων αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά το έκαναν επιστρατευμένοι ναυτικοί, πάνω από το πλοίο.

Στο λιμάνι παραμένουν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες ναυτικοί, συνδικαλιστές και φοιτητές οι οποίοι έχουν τα ΜΑΤ απέναντί τους.

Σε διάφορες πύλες πάντως η φόρτωση των πλοίων διεξάγεται κανονικά, ενώ χωρίς προβλήματα καταπλέουν στο λιμάνι και πλοία που έχουν ξεκινήσει από διάφορα λιμάνια της χώρας.

Την Τρίτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίταξη των απεργών μετά από 6 μέρες απεργίας. Οι απεργοί είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα πάρουν τα φύλλα επίταξης, ωστόσο αρκετοί από αυτούς τα παρέλαβαν.

Η επίταξη τέθηκε σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Εντός της ημέρας, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση των ναυτεργατών για να καθορίσουν τη στάση τους.