ΕΛΛΑΔΑ

Παραγωγοί μοίρασαν 50 τόνους λαχανικών έξω από το Υπ.Ανάπτυξης

Παραγωγοί μοίρασαν 50 τόνους λαχανικών έξω από το Υπ.Ανάπτυξης

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που μετέχουν στις λαϊκές αγορές, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους διέθεσαν δωρεάν, στους περαστικούς, 50 τόνους οπωρολαχανικών .

Καφάσια με φρούτα και λαχανικά ήταν παραταγμένα επί της οδού Αχαρνών έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των παραγωγών.

Πολίτες έφτασαν κατά χιλιάδες στο υπουργείο για να πάρουν μερικά τρόφιμα και στοιβάχτηκαν σαν κουβάρι με αποτέλεσμα να σημειωθεί και ένας τραυματισμός. Ένας άνδρας σπρώχτηκε από τον κόσμο και έπεσε πίσω χτυπώντας το κεφάλι του. Μηχανή του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, ζητούν σύμφωνα με τα "Νέα" μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Οι παραγωγοί της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους μαζί με τα προϊόντα τους.

Το μεσημέρι, οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτοσυνδικαλιστικού Ζητήματος θα αρχίσουν να διακόπτουν για μία ώρα την κυκλοφορία στην Εγνατία ή σε άλλους επαρχιακούς δρόμους.

Ειδικότερα, 12:00 με 13:00 θα κλείσουν οι δρόμοι στα μπλόκα του Δομοκού, της Φθιώτιδας, του Κάστρου Βοιωτίας και της Θήβας ενώ 14:00 με 15:00 στα μπλόκα των Φερρών Αλεξανδρούπολης, της Χρυσούπολης, της Δράμας των Ν. Κερδυλλίων, των Κουφαλίων και του Κιλκίς.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων