ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερες... οι «γουρούνες» στη Χερσόνησο!

Ελεύθερες... οι «γουρούνες» στη Χερσόνησο!

Στον...πάγο έβαλε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης την κανονιστική απόφαση του δήμου Χερσονήσου με την οποία επιχειρούσε να βάλει κανόνες στην κυκλοφορία των τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων- τις γουρούνες που προκαλούν προβλήματα στην περιοχή της Χερσονήσου.


Στην απόφαση του κ.Δεικτάκη γίνεται σαφές ότι ο δήμος- ανεξάρτητα εάν έχει δίκιο ή όχι- δεν μπορεί να νομοθετεί και ακυρώνει την απόφαση του συμβουλίου! Η απόφαση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες των γραφείων εκοικίασης μοτοποδηλάτων που εξαρχής είχαν πει ότι δεν είναι νόμιμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου με την αριθ. 304/2012 απόφασή του, η οποία ελήφθη ομόφωνα, "προχώρησε στη λήψη μιας σειράς ολοκληρωμένων μέτρων για την ουσιαστική και πλήρη αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου όπως αναφέρει το cretalive.gr

Τα μέτρα αυτά είναι πλήρως επεξεργασμένα, βάσιμα νομικά και οδηγούν σε αποτελεσματικές λύσεις. Βασική προϋπόθεση, όμως, για να υπάρξει αποτέλεσμα είναι η πολιτική βούληση που πρέπει να επιδείξουν οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι κρατικοί φορείς.

Η Δημοτική Αρχή είχε δηλώσει ότι από την αρχή της εγκατάστασής της, έσκυψε πάνω στο σοβαρό πρόβλημα, μελέτησε, διαβουλεύτηκε και τελικά προχώρησε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Προχώρησε στη σφράγιση των καταστημάτων εκμίσθωσης μοτοποδηλάτων –μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε., είτε επειδή δεν είχαν άδεια λειτουργίας, είτε επειδή παραβίαζαν στην πράξη τους όρους λειτουργίας της σχετικής άδειας.