ΕΛΛΑΔΑ

Μπουτάρης: Τελειωμένη ιστορία η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Μπουτάρης: Τελειωμένη ιστορία η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας

Την απόφαση για πλήρη και μόνιμη πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας έλαβε σήμερα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ξεκαθαρίζει ότι την αρμοδιότητα για το θέμα την έχει ο δήμος και όχι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και βάζοντας έτσι τέλος - προσωρινά τουλάχιστον - στη διαμάχη μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Η περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας είναι τελειωμένη ιστορία", δήλωσε ο κ.Μπουτάρης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, πρόσθεσε πως τα σχετικά κονδύλια προβλέπονται από το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και οι εργασίες υπολογίζεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές συνθήκες ώστε η οριστική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας να μην δημιουργεί κομφούζιο στους δρόμους.Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.