ΕΛΛΑΔΑ

Ο ρόλος δύο γυναικών στην απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Ο ρόλος δύο γυναικών στην απόπειρα απόδρασης του Βλαστού

Δύο νεαρές γυναίκες, πιθανότατα αλλοδαπές, είχαν, όπως όλα δείχνουν υποστηρικτικό ρόλο, στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων του διαβόητου κακοποιού Παναγιώτη Βλαστού.

Οι γυναίκες επιβιβάστηκαν μαζί με τον Αλβανό δραπέτη και τον Έλληνα συνεργό του Βλαστού στο ελικόπτερο στη Ζαγορά Πηλίου. Λίγη ώρα αργότερα το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χωράφια στο νομό Λάρισας, εκεί αποβιβάστηκαν οι δύο γυναίκες και στη συνέχεια το ελικόπτερο κατευθύνθηκε προς τις φυλακές Τρικάλων με σκοπό να αποδράσει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα Έλληνα, που εστάλη στην εταιρεία ενοικίασης με έδρα τον Ασπρόπυργο (από την ίδια εταιρεία είχε νοικιαστεί ελικόπτερο και στη μία απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα) μέσω φαξ από ξενοδοχείο του Βόλου έναντι 4.500 ευρώ για να μεταφέρει τους υποτιθέμενους επιβάτες στην Θεσσαλονίκη.

Ποιος ήταν ο δεύτερος κρατούμενος που θα ανέβαινε στην ανεμόσκαλα;

Οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού πέταξαν δύο ανεμόσκαλες, η μία προοριζόταν για τον διαβόητο κακοποιό, ενώ με την άλλη εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις αρχές, να επρόκειτο να τη χρησιμοποιήσει για να αποδράσει συγκρατούμενος του, ο οποίος είχε λάβει μέρος στη ληστεία της Αλοννήσου το 2010, καθώς και στην αιματηρή ληστεία τον Ιούνιο του 1995 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας όπου δολοφονήθηκε ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος.

Στη φυλακή βρέθηκαν όπλα και κινητά

Οι αστυνομικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν στην κατοχή των συνεργών του Βλαστού, τρία καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, καπνογόνα και φωροβολίδες, τα οποία ενδεχομένως θα χρησιμοποιούσαν για αντιπερισπασμό. Μέσα στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε ένα ακόμη πιστόλι το οποίο πέταξαν από το ελικόπτερο, αυτοσχέδια μαχαίρια καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Γνώριζαν για τα σχέδια απόδρασης του Βλαστού

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της απόπειρας απόδρασης του Βλαστού

Καρέ – καρέ η αποτυχημένη απόδραση του Παν. Βλαστού

Αποδράσεις με ελικόπτερο που έμειναν στην ιστορία...

Κόλαση πυρών στα Τρίκαλα: Έπεσαν 500 σφαίρες-«Αστακοί» οι δράστες

Δείτε πως περιγράφουν την αιματηρή απόδραση του Βλαστού(vid+pics)