ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο γυναίκες – συνεργοί του Βλαστού

Ταυτοποιήθηκαν οι δύο γυναίκες – συνεργοί του Βλαστού

Οι δύο νεαρές αλλοδαπές είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην αιματηρή απόπειρα απόδρασης του διαβόητου κακοποιού με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων.

Μία νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία και μία από τη Ρωσία, ψάχνουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας, καθώς συμμετείχαν στην απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι αρχές ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δύο γυναικών - συνεργών του βαρυποινίτη, αξιοποιώντας τις μαρτυρίες του πιλότου, του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, των υπαλλήλων του ξενοδοχείου που έμειναν για ένα βράδυ μαζί με τους δύο συλληφθέντες στη Ζαγορά Πηλίου, τα αποτυπώματα που άφησαν στη σουίτα, αλλά και από οπτικό υλικό από κάμερες, όπου έχουν καταγραφεί τα χαρακτηριστικά τους. Η γυναίκα από την Ουκρανία μάλιστα, όπως προέκυψε, είχε συλληφθεί για πορνεία το 2011 στην Κρήτη.

Ποιος ήταν ο ρόλος των δυο γυναικών

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν δύο σενάρια για τον ρόλο που θα έπαιζαν στην απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού. Το πρώτο και πιο πιθανό, είναι οι δύο γυναίκες να παραλάμβαναν με αυτοκίνητα από προκαθορισμένο σημείο, τον Παναγιώτη Βλαστό μετά την απόδραση με το ελικόπτερο και στη συνέχεια να τον μετέφεραν σε σπίτι - κρησφύγετο που είχαν ετοιμάσει για τη διαμονή του.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί, είναι οι δύο καλλίγραμμες αλλοδαπές, ηλικίας 30 με 35 ετών, που επέβαιναν στο ελικόπτερο στην αρχική φάση του σχεδίου (αποβιβάστηκαν στα Τέμπη πριν το ελικόπτερο κατευθυνθεί στις φυλακές Τρικάλων), να αποτελούσαν την "κάλυψη" των δύο συνεργών του βαρυποινίτη, έτσι ώστε παριστάνοντας τα "ζευγάρια" να μην κινούσαν υποψίες στο πλήρωμα του ελικοπτέρου που είχαν νοικιάσει.

Ψάχνουν τον «συνδετικό κρίκο» Βλαστού-συνεργών

Η άλλη βασική εκκρεμότητα της αιματηρής απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, είναι να εντοπίσουν οι αστυνομικοί ποιο είναι το πρόσωπο - κλειδί που "προσέλαβε" τους δύο σεσημασμένους κακοποιούς έναντι βέβαια αδράς αμοιβής, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, για να βοηθήσουν τον βαρυποινίτη να αποδράσει. Οι αρχές υποψιάζονται έναν ποινικό, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει φυλακή μαζί με τους δύο συλληφθέντες και πιθανότατα, κανόνισε σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Βλαστό να τον "βγάλουν" από τις φυλακές Τρικάλων. Ο "συνδετικός κρίκος" δεν γνώριζε όμως ότι ο "κοριός" της αντιτρομοκρατικής είχε αποκαλύψει το σχέδιο τους από το περασμένο καλοκαίρι και έτσι δεν έπιασαν στον ύπνο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και την εξωτερική φρουρά των φυλακών Τρικάλων...

Διαβάστε επίσης:

Βλαστός: Δεν πειράζω αθώους – Δεν είμαι κακοποιός αλλά παράνομος

Προφυλακιστέοι οι συνεργοί του Βλαστού