ΕΛΛΑΔΑ

Ιερισσός: Συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση

Ιερισσός: Συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση

Σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή της Ιερισσού κατέληξε η σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη

με τη συμμετοχή του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων των κατοίκων και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στη συνάντηση δεν παρέστη ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας.

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια, ο αστυνομικός διευθυντής υποστήριξε η ΕΛ.ΑΣ. ενήργησε στα πλαίσια νομιμότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπερβολική, όπως είπε, αντίδραση των κατοίκων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κατοίκων δήλωσαν πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρεμπόδισης των ερευνών για την διαλεύκανση της υπόθεσης της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

«Η σύσκεψη αποδείχθηκε θετική και εξαιρετικά χρήσιμη. Θέλουμε ό,τι γίνεται να είναι σύννομο και να τηρείται το Σύνταγμα. Οι κάτοικοι δεν έχουν καμία βούληση να γίνουν εμπόδιο στις έρευνες για τη διαλεύκανση της εμπρηστικής επίθεσης» τόνισε μετά τη σύσκεψη ένας από τους δικηγόρους των κατοίκων, ενώ συνάδελφός του σημείωσε πως «η αστυνομική καταστολή διακινδυνεύει ακόμη και την ίδια την εξιχνίαση της υπόθεσης».

Συμφωνήθηκε τέλος, να υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Αστυνομίας, κατοίκων και Εισαγγελίας.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στην Εισαγγελία μετά τα επεισόδια στην Ιερισσό

Ιερισσός: Συλλήψεις για τους 4 από τους 6 που προσήχθησαν χτες