ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη στην Εισαγγελία μετά τα επεισόδια στην Ιερισσό

Σύσκεψη στην Εισαγγελία μετά τα επεισόδια στην Ιερισσό

Σύσκεψη για την εκτόνωση της έντασης στην Ιερισσό Χαλκιδικής έχει συγκαλέσει για σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Π. Γιαννάκης, μετά τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν, εκτός από τον κ. Γιαννάκη, ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, που έχει αναλάβει επικεφαλής των ερευνών, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου που αντιδρά στην επένδυση στις Σκουριές.

Η ένταση ξεκίνησε χθες το πρωί όταν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» έστησαν οδοφράγματα καίγοντας ελαστικά, για να εμποδίσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες, συνοδεία εισαγγελέα, επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ιερισσό στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στις Σκουριές.

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ακόμη και στον προαύλιο χώρο του σχολείου της περιοχής, ωστόσο με επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ..ΑΣ. διέψευσε ότι υπήρξε ρίψη χημικών σε σχολείο ή οικίες της Ιερισσού. Όπως υποστήριξε, έγινε μόνο περιορισμένη χρήση χημικών στην επαρχιακή οδό Γοματίου - Ιερισσού, προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση των αστυνομικών δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τέσσερα άτομα από τη Χαλκιδική προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των ερευνών για το επεισόδιο στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές. Έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι των προσαχθέντων.

Διαβάστε επίσης:

Ιερισσός: Συλλήψεις για τους 4 από τους 6 που προσήχθησαν χτες

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τα γεγονότα της Ιερισσού

Μεταλλεία Ιερισσός: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση