ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για την ενίσχυση του τουρισμού

Κρήτη: Θετικά μηνύματα για την ενίσχυση του τουρισμού

Οι εκδηλώσεις προβολής στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στο Βερολίνο συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον Γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων, κορυφαίων παραγόντων του τουρισμού αλλά και χιλιάδων Γερμανών πολιτών.

Το τελευταίο διήμερο σημειώθηκε το αδιαχώρητο στο κρητικό γλέντι που στήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας από Κρητικούς του Βερολίνου στο οποίο πήραν μέρος και χόρεψαν εκατοντάδες Γερμανοί.

Παράλληλα γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, που έφτιαχναν και έψηναν Κρητικοί εστιάτορες του Βερολίνου προβάλλοντας τον τουρισμό και την κρητική γαστρονομία.

Επίσης στο περίπτερο της Περιφέρειας έγιναν κληρώσεις για δωρεάν διακοπές στην Κρήτη προσφορά ξενοδόχων του νησιού.

«Η Περιφέρεια δίνει μεγάλη σημασία στην εξωστρέφεια και με στοχευμένες δράσεις είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα για την προώθηση του τουρισμού των Κρητικών πιστοποιημένων προϊόντων αλλά και της Κρητικής διατροφής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο θα έχει συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα σε Ρωσία και Ουκρανία στο πλαίσιο διοργάνωσης του «4th SYMPOSSIO 2013» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στο Κίεβο, και στις 15 Μαρτίου στην Μόσχα όπου παράλληλα με τις συναντήσεις θα 'στηθεί' Κρητική Κουζίνα για την προβολή της κρητικής Διατροφής και των ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, η οποία θα δώσει το παρόν σε Κίεβο και Μόσχα, «πρόκειται για σπουδαίες εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος όπου θα είναι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι ειδικευμένοι στην γαστρονομία που εκπροσωπούν μεγάλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, αλλά και επιχειρηματίες από αλυσίδες τροφίμων και συγκεκριμένα εισαγωγείς και αντιπρόσωποι λιανικής πώλησης».

Διακεκριμένοι μάγειροι θα μαγειρέψουν κρητικά εδέσματα, με βάση το ελαιόλαδο και τα άλλα ποιοτικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την κ. Βρέντζου οι προσκεκλημένοι στις δυο εκδηλώσεις σε Κίεβο και Μόσχα θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν την μοναδική κρητική διατροφή και κουζίνα, την οποία και θα διαφημίσουν, έχοντας μοναδικό στόχο την συνέχεια των εξαγωγών της Κρήτης σε Ουκρανία και Μόσχα, καθώς επίσης να αποτελέσει το νησί γαστρονομικό προορισμό