ΕΛΛΑΔΑ

Διήμερο «λουκέτο» στο ΤΕΙ Κρήτης

Διήμερο «λουκέτο» στο ΤΕΙ Κρήτης

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Κρήτης αποφάσισε τη διήμερη αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος, λόγω της κατάργησης του Τμήματος Δομικών Έργων (ΠΔΕ) που προβλέπει το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

«Θεωρούμε ότι το Τμήμα αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί και το Συμβούλιο Ιδρύματος έχει ήδη αποφανθεί ότι επιθυμεί τη διατήρηση του Τμήματος», σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βαγγέλης Καπετανάκης.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων αποτελεί τον πυρήνα των σπουδών Μηχανικών, σε μια ιδιαίτερα ισχυρή Σχολή Μηχανικών στο ΤΕΙ Κρήτης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για το μοναδικό τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Περιφέρεια Κρήτης με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του νησιού.

Ακόμη χαρακτηρίζει το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ως ένα από τα καλύτερα τμήματα του ΤΕΙ, όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας, με ιστορία 40 ετών.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι χαίρει υψηλών προτιμήσεων υποψηφίων και ότι οι πτυχιούχοι του έχουν πολύ καλή επαγγελματική απασχόληση και κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση βασίζεται σε σύγχρονες και πλήρεις εργαστηριακές υποδομές.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος διαμηνύει: «Είναι απόλυτα απαραίτητο και τεκμηριωμένο η λειτουργία του Τμήματος αυτού να συνεχισθεί ακώλυτα με την εισαγωγή νέων φοιτητών το νέο ακαδημαϊκό έτος».