ΕΛΛΑΔΑ

Δις ισόβια για τους δολοφόνους των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Δις ισόβια για τους δολοφόνους των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη καταδικαστήκαν αργά το βράδυ οι Γιάννης Σαββίδης και Ανδρέας Ποφίδης για τη δολοφονία, με καλάσνικοφ , στην περιοχή του Ρέντη των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη , καθώς και για έξι ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονίας και για εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και στον 20χρονο Γιώργο Εμερζίδη ,τον οποίο κήρυξαν ένοχο για απλή συνέργεια στις ίδιες εγκληματικές πράξεις χωρίς ελαφρυντικό. Ο Εμερζίδης πριν από λίγους μήνες είχε αθωωθεί για την πράξη της ληστείας και αφέθηκε ελεύθερος, πριν συμπληρώσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης για την υπόθεση του διπλού φονικού.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος χθες δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, παρά την απόφαση για τη βιαία προσαγωγή του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό ,αλλά επέλεξε να μην εμφανιστεί στο ακροατήριο φοβούμενος για την ασφάλειά του .

Τέλος, ένοχοι για εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν άλλοι 11 κατηγορούμενοι ,οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη επτά και οκτώ ετών.