ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική σημαία μήκους 15 μέτρων υψώθηκε σε εκκλησία του Διδυμοτείχου

Ελληνική σημαία μήκους 15 μέτρων υψώθηκε σε εκκλησία του Διδυμοτείχου

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας, στο ακριτικό Διδυμότειχο μια τεράστια Ελληνική σημαία.


Η σημαία που καλύπτει σχεδόν όλο το καμπαναριό, έχει μήκος 15 μέτρα, πλάτος 5,5 μέτρα, και θα παραμείνει εκεί μέχρι την 25 Μαρτίου, ενώ παράλληλα φιλοξενούνται στο ναό και τα ιερά λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Στην σελίδα της ενορίας που διατηρούν στο facebook τα άτομα που βοήθησαν για να υψωθεί η σημαία, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
"Η μεγάλη σημαία του Ναού μας είναι μια πραγματικότητα . Όπως σας ανακοινώσαμε πριν λίγες ημέρες ότι κατόπιν επιθυμίας και εντολής του δεσπότη μας κ.κ. Δαμασκηνού παραγγείλαμε μια σημαία με σκοπό να σκεπάσει μέρος του καμπαναριού του Ναού μας. Όλη την ίσια επιφάνεια που μπορούσε να πιαστεί.

Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον δεσπότη μας που με όλα όσα κάνει αυτήν την δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι μας... μας κάνει και ζούμε με όσα μας προτρέπει να δημιουργήσουμε...δεν θέλω να πω τίποτα άλλο μια λέξη τα λέει όλα... ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ. Με βουρκωμένα μάτια από συγκίνηση και πιστεύω και όλοι όσοι συνετέλεσαν για την ανάρτηση της, στέλνουμε ένα μήνυμα από το ακριτικό Διδυμότειχο σε όλα τα σύνορα μας ,σε όλη την Ελλάδα και στην ηρωική μας Κύπρο από την οποία περνούμε δύναμη... Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑ."...